ساخت قالب بادی

ساخت قالب بادی  یکی از روش های محبوب در ساخت و تولید پلاستیک ها و ظروف تو خالی می باشد که به سه روش مختلف اجرا می گردد. روش تزریق، روش کششی و روش اکستروژن از جمله این سه روش می باشد؛ که می توان گفت قالب گیری اکستروژن ساده ترین روش ساخت قالب بادی است.

قالب بادی

قالبگیری بادی فرآیندی می باشد که آن را می توان در قالبگیری پلاستیکی طبقه بندی کرد چرا که ماده پلاستیکی در آن با وارد کردن فشار به بدنه یک قالب فرم دار چسبانده و فرم قالب را به خود می‌گیرد. این روش قالبگیری شبیه قالبگیری های ظروف شیشه ای و بطری ها می باشد که توسط آن یک ظرف پلاستیکی تو خالی تولید و ساخته می شود.

امروزه با توجه به پیشرفت علم و تکنولوژی شاهد پیشرفت های قابل توجهی در صنایع مختلف و تولید لوازم می باشیم که قالب سازی بادی از جمله موضوعاتی می باشد که به وسیله آن تولید و عرضه قطعات پلاستیکی توخالی بسیار راحت و آسان شده است.

✅ هزینه ساخت قالب بادیبستگی به متریال و تعداد و تجهیزات
✅کارگاه ساخت قالب بادیپارس صنعت عطاریان
✅دستگاه های ساخت قالب بادی مدرن ترین و به روز ترین دستگاه های دنیا
✅کیفیت و تضمین ساختبهترین متریال با گارانتی و خدمات پس از فروش
آموزش ساخت قالبثبت سفارش و آموزش برای سازمان ها
4 5
5 2
3 3
5 1
2 3
3 2
1 4
قالب بادی

در این تکنیک پلاستیک در معرض فشار هوا واقع شده و در نهایت با چسباندن پلاستیک به قالب های مدنظر محصول تولید می شود. توجه داشته باشید که فرآیند ساخت قالب بادی به ۳ روش اجرا می شود که هریک از روش ها مراحل خاص خود را می طلبد. در ادامه مقاله در خصوص هر یک از روش های مختلف توضیحاتی ارائه خواهیم کرد لطفا با ما همراه باشید.

شما می توانید با ورود قسمت نمونه کار های کارگاه پارس صنعت عطاریان انواع قالب بادی را مشاهده نموده و  از قیمت هریک از مدل های ساخت قالب بادی آگاه شوید.پارس صنعت عطاریان در زمینه ارائه خدمات قالب بادی ، خدمات فرز cnc ، ساخت قالب تزریق پلاستیک و ساخت قالب با پرینت سه بعدی
…. فعالیت می کند که کاربران و مخاطبان می توانند برای خرید قالب بادی این وب سایت را در اولویت انتخاب های خود قرار داده و با مشاهده محصولاتی در این زمینه خرید خود را به ثبت برسانند.

ساخت قالب بادی
ساخت قالب بادی

ساخت قالب بادی

یکی از روش های تولید و عرضه قطعات پلاستیکی توخالی چون بطری ها و انواع ظروف از طریق ساخت قالب بادی یا بلومولدینگ می باشد که در سال های اخیر بسیار مدنظر افراد قرار گرفته است. توجه داشته باشید که در ساخت محصولات پلاستیکی به روش قالب های بادی سیستم خنک کاری از اهمیت بسیار ویژه برخوردار بوده و این امر سبب افزایش کیفیت و کارایی محصول تولید شده می شود. قالب های بادی به دو دسته پلی اتیلن و پت تقسیم بندی می شود که شرکت های سازنده با توجه به سلیقه و انتخاب خود محصولات را در یکی از این دو دسته مختلف طراحی و تولید می کنند.

همانطور که در بخش قبلی اشاره کردیم ساخت قالب بادی به سه روش مختلف اجرا می شود که این سه روش شامل روش فشاری، روش کششی و روش تزریقی می باشد؛ که روش فشاری ساده ترین و راحت ترین روش انتخابی خواهد بود اما دو روش دیگر تفاوت هایی در مراحل ساخت قطعات پلاستیکی دارند.

از مزیت های فرآیند ساخت قالب بادی می توان به موارد زیر اشاره نمود:

  • طول لوله اکسترود عملا می تواند طولانی باشد
  • مواد پلاستیکی در قسمت اکسترودر به خوبی نرم و ذوب می شود
  • مواد پلاستیکی با هم به خوبی ترکیب می شوند.
خدمات قالب سازی
خدمات قالب سازی

چگونه قالب بادی طراحی می شود؟

طراحی و ساخت قالب بادی نیاز به تخصص و تجربه داشته و افراد بایستی دانش کافی در این زمینه داشته باشند در این فرآیند ساخت محصولات پلاستیکی توخالی ابتدا لقمه ای از طریق گرم کردن پلاستیک ها ایجاد می شود که دارای شکل استوانه ای می باشد پس از آن لقمه تهیه و درست شده در فرآیند ساخت قالب بادی که دارای یک سر آزاد می باشد در قالب قرار داده می شود و جریان هوا بر سر آزاد لقمه دمیده شده و فشار هوا سبب می شود که پلاستیک به قالب چسبیده و شکل و فرم محصول مدنظر را بگیرد.

پس از طی کردن این روش و مسیر بایستی صبر کرد تا پلاستیک تولید شده سرد شود و پس از آن از درون قالب بیرون آورده شود. برای مثال در تولید و ساخت بطری های پلاستیکی آب معدنی از روش ساخت قالب بادی استفاده می شود. به طور کلی می توان گفت قالبگیری بادی در زندگی روزمره افراد بسیار مورد استفاده واقع بوده و اهمیت ویژه ای در استفاده از محصولات پلاستیکی دارد.

طراحی قالب بادی
طراحی قالب بادی

اهمیت مرحله طراحی در ساخت قالب بادی

پیش‌زمینه ساخت هر نوع قالب از جمله قالب بادی، طراحی قالب است. این مرحله به یک دلیل آشکار که تأثیرگذاری بر کلیت و کیفیت قطعه تهیه شده به وسیله قالب است، اهمیت دارد. با هدف حاصل کردن بهترین نتیجه در این زمینه، معتبرترین مراکز ساخت قالب برای اجرای طراحی‌های مورد نظر یا سفارش داده شده از امکانات هوشمند و نرم افزارهای کاربردی طراحی استفاده می‌کنند.

مرحله طراحی در قالب سازی علاوه بر ترسیم دقیق قطعه نهایی و کمک به ترسیم شمای کلی قطعه‌ی قابل تهیه با استفاده از قالب، کیفیت عملکرد روش‌های ساخت قالب به‌خصوص روش براده برداری و ساخت قالب به وسیله دستگاه فرز را تضمین می‌کند.

با توجه به این‌که بیشتر قالب‌های بادی به صورت دو قطعه قابل انطباق و اتصال به یکدیگر ساخته می‌شود، طراحی دقیق قالب پیش از فرآیند ساخت امکان خطا و عدم سازگاری قطعات کاربردی را به حداقل می‌رساند و به همین دلیل از نظر دقیق‌تر کردن فرآیند ساخت قالب هم مورد اهمیت است.

ساخت قالب بادی توام با کشش

در این روش ساخت قالب بادی قبل از آن که به ماده دمیده شود از هر دو محور به صورت عمودی و افقی کشش صورت می گیرد؛ که این امر سبب می شود ظروف تولید شده با درخشندگی بیشتر و استحکام بالا تهیه و ساخته شود. در روش ساخت قالب بادی به صورت کششی وزن ماده اولیه کمتر از روش فشاری می باشد برای تولید ظروف آبمیوه و نوشابه معمولا از این روش قالبگیری بادی استفاده می کنند؛ که روش کششی نیز خود به دو دسته یک مرحله ای و دو مرحله جدا می شود.

برای مشاوره کلیک نمایید

روش اول: در این روش فشاری که دستگاه اکسترودر بر ماده اولیه به داخل قالب پیش فرم وارد می کند، به کار می رود. سپس با خنک شدن ماده طرح و شکل اولیه را به خود می گیرد پس از آن به صورت مجدد حرارت داده و در قالب مدنظر و اصلی درآورده می شود و با حرارت دادن محصول را منبسط کرده و از هر دو محور کشش داده تا در طرح خواسته و مناسب و با ضخامت مدنظر درآورده شود.

روش دوم: در این مرحله چون روش اول پیش فرم ها تهیه شده اند و حتی می توانید از بازار نیز پیش فرم ها را تهیه نمایید و با وارد کردن در قالب اصلی محصول را در فرم و شکل مدنظر با کشش از هر دو محور تولید و تهیه کنید.

قالب بادی
قالب بادی

قالب گیری تزریقی

قالب گیری تزریقی روش دومی می باشد که برای ساخت اشکال بدون دسته و ظروف هایی در سایز کوچک مورد استفاده واقع می شود. هم چنین این روش برای ظروفی که با دهانه گشاد تولید می شود بسیار مناسب خواهد بود در این روش قالبگیری نیاز به برش اضافات نبوده و در سه مرحله اجرا می گردد.

مواد اولیه مذاب شده به داخل حفره قالب مدنظر تزریق شده و قالب پیش فرم که به صورت یک لوله باریک است تولید می شود پس از آن قالب پیش فرم روی میله ای توخالی قرار داده شده و هوا از میله توخالی تزریق می گردد و فرم به طرح مدنظر تغییر داده می شود؛ و در مرحله آخر قالب روی میله توخالی به محلی دیگر انتقال یافته و ماشین خارج و قطعه نهایی ساخته می شود.

قالبسازی بادی
قالبسازی بادی

قالب گیری اکستروژن

قالب گیری اکستروژن سومین روش ساخت قالب بادی می باشد که در این مرحله قالب گیری، پلاستیک ذوب شده و لقمه اکسترود آماده می شود پس از آن لقمه را در داخل قالب قرار می دهند و فشار هوا به درون آن دمیده می شود تا محصول به فرم دلخواه درآید.

قالبسازی بادی

برای تولید قطعات پلاستیکی تو خالی از تکنیکی تحت عنوان قالبسازی بادی استفاده می شود که پلاستیک در معرض فشار هوا قرار می گیرد و محصول نهایی با چسبیدن پلاستیک به قالب ها تولید می شود. فرآیند قالب سازی بادی ۳ روش گوناگون دارد که در ادامه مقاله به معرفی آن و بیان توضیحاتی درباره هر یک از آنها پرداخته ایم.

قالبسازی بادی به چه چیزی گفته می شود؟

برای تولید قطعات پلاستیکی توخالی، از فرآیندی تحت عنوان قالبسازی بادی استفاده می شود. در این فرآیند ابتدا با استفاده از گرم کردن پلاستیک، یک لقمه ای ایجاد می شود، که شکل آن به صورت استوانه ای است. این لقمه ساخته شده در فرآیند ساخت قالب بادی، دارای یک سر آزاد است که جریان هوا می تواند از آن عبور کند. این قطعه، در قالب قرار می گیرد و جریان هوا به آن دمیده می شود، فشار هوای وارد شده باعث می شود که پلاستیک، به قالب بچسبد و شکل محصول مورد نظر ساخته می شود. بعد از سرد شدن پلاستیک، قطعه از درون قالب بیرون آورده می شود.

قالبسازی بادی
قالبسازی بادی

در ساخت محصولاتی مانند بطری های پلاستیکی آب معدنی از روش قالبسازی بادی استفاده می شود. به طوری کلی فرآیند قالب گیری بادی به ۳ روش انجام می شود که شامل موارد زیر است:

  • قالب گیری اکستروژن
  • قالب گیری تزریقی
  • قالب گیری تزریق کششی

قالب گیری اکستروژن

در روش قالب گیری اکستروژن، در ابتدا پلاستیک ذوب می شود و به شکل لقمه اکسترود در می آید و بعد از آن لقمه درون قالب قرار می گیرد و فشار باد به درون آن وارد می شود، تا شکل کلی محصولی تشکیل شود.

قالب گیری تزریقی

 در روش قالب گیری تزریقی، در ابتدا لقمه اولیه با استفاده از تزریق پلاستیک تشکیل می شود و بعد از آن، لقمه، با قرار گیری در قالب دیگر تحت فشار جریان باد و هوا قرار می گیرد. این تکنیک بیشتر در تولید انبوه قطعات پلاستیکی، مانند ظروف یکبار مصرف کاربرد دارد.

قالب گیری تزریق کششی

در روش قالب گیری تزریق کششی، به طور کلی ۲ روش مجزا وجود دارد. روش تک مرحله ای و روش ۲ مرحله ای.

روش تک مرحله ای: در این روش، فرآیند ساخت لقمه و بطری در یک قالب صورت می پذیرد.

روش ۲ مرحله ای: در این روش، در ابتدا پلاستیک به صورت لقمه تولید می شود و بعد از آن به منظور تولید بطری نهایی، لقمه با استفاده از تابش فروسرخ گرم می شود و بعد از آن در قالب قرار داده می شود.

روش تک مرحله ای به دلیل تولید هر دو قطعه در یک قالب، به زمان و هزینه خیلی کمتری نسبت به روش ۲ مرحله ای نیاز دارد.

مزایای ساخت قالب بادی چیست؟

  • امکان سازی برای ساخت قطعات پلاستیکی توخالی بسیار پرکاربرد به‌خصوص انواع بطری‌ها
  • سازگاری با انواع مواد و ترکیبات پلیمری جهت ساخت قطعات و تولیدات مورد نظر
  • استحکام و دوام بالا به دلیل ساخت قطعه از باکیفیت‌ترین آلیاژهای فلزی
  • هزینه مقرون‌به‌صرفه (به طور کلی قیمت ساخت قالب بادی به عوامل مختلفی مانند نوع فلز قالب، تعداد حفره‌ها یا سطح پیچیدگی طراحی قالب، تعداد قطعات قالب، تعداد قالب سفارش داده شده و… بستگی دارد، اما در هر صورت با توجه به بازدهی بالایی که ارائه می‌دهد، در دسته قالب‌های مقرون‌به‌صرفه قرار می‌گیرد)
  • بالا بردن سرعت فرآیند تولید قطعات پلاستیکی
  • کاهش سطح نیاز به نیروی انسانی

ساخت قالب بادی مناسب چه کاربرانی است؟

به‌طور خلاصه می‌توان ساخت قالب بادی را برای عموم کاربری‌هایی مناسب دانست که تولید قطعات پلاستیکی توخالی بخش اصلی یا قسمتی از چرخه فعالیت‌هایشان محسوب می‌شود.

انواع بطری پلاستیکی شاخص‌ترین نمونه این نوع قطعات پلاستیکی است که ساخت آن‌ها از طریق انواع قالب بادی ممکن می‌شود.اگر تنها همین مورد نمونه‌ای قطعات قابل ساخت به وسیله قالب بادی را در نظر بگیریم، متوجه بسیاری از کاربری‌هایی می‌شویم که به این نوع قالب نیاز دارند.

تولیدکنندگان وسایل پلاستیکی به‌خصوص انواع بطری و ظروف استوانه‌ای، تولیدکنندگان محصولات غذایی به شکل مایعات، تولیدکنندگان فرآورده‌های نفتی مانند روغن‌های روان کننده، تولیدکنندگان مواد بهداشتی و شیمیایی و… بخشی از کاربرانی هستند که با توجه به کاربردی بودن قالب بادی در فعالیت‌هایشان باید به فرآیندهای ساخت این قطعه چه در مرحله طراحی و چه در مرحله فرزکاری با دستگاه‌های cnc یا سایر روش‌های مرسوم در ساخت قطعات فلزی و قالب‌ها، توجه کنند.

سوالات متداول ساخت قالب بادی

ساخت قالب بادی چیست؟

یکی از روش های تولید و عرضه قطعات پلاستیکی توخالی چون بطری ها و انواع ظروف از طریق ساخت قالب بادی یا بلومولدینگ می باشد که در سال های اخیر بسیار مدنظر افراد قرار گرفته است.

مزیت های فرآیند ساخت قالب بادی چیست؟

طول لوله اکسترود عملا می تواند طولانی باشد
مواد پلاستیکی در قسمت اکسترودر به خوبی نرم و ذوب می شود
مواد پلاستیکی با هم به خوبی ترکیب می شوند.

۴ نظرات

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *